Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

 

1.  Who has been recently appointed as the Deputy National Security Advisor?       

     (A) Rajinder Prasad

     (B) Rajinder Khanna

     (C) Rajeev Kumar

     (D) Ajit Doval

          

     Answer: (B)

 

2. Who is the President of Israel ?

    (A) Benjamin Netanyahu

    (B) Angela Merkel

    (C) Reuven Rivlin

    (D) GabrineMuguruza

 

     Answer: (C)

 

3. Capital of Myanmar is __________.

    (A) Naypyidaw

    (B) Juba

    (C) Aizwal               

    (D) Kampala

 

    Answer: (A)

 

4. How many Permanent members are there in Security Council ?  

   (A) 15

   (B) 8

   (C) 5

   (D) 10

 

   Answer: (C)

 

5.The name of Indian Golfer who recently won Asian Tour title Royal cup 2017 is -

   (A) Shiv Kapur

   (B) R. Ashwin

   (C) Sania Nehwal

   (D) Geet Sethi

 

   Answer: (A)

 

6. Which bank has recently introduced ‘Desktop ATMs’ ?

    (A) Canara Bank

    (B) Andhra Pradesh Grameen Vikas bank

    (C) HDFC

    (D) Corporation bank

 

   Answer: (B)

 

7. KUSUM scheme is based upon-    

    (A) Coal energy

    (B) Solar energy

    (C) Wind power

    (D) Hydroelectric energy

 

    Answer: (B)

 

8. Who is the author of "Exam warriors"?    

    (A) Paresh Rawal

    (B) Narendra Modi

    (C) Manmohan Singh

    (D) Sumitra Mahajan

   

   Answer: (B)

 

9. India won Under –19 Cricket World Cup under the captaincy of Prithvi Shaw. The match was held      at-

   (A) Mount Maunganui

   (B) London             

   (C) Perth

   (D) Dhaka

 

   Answer: (A)

 

10. Who is the present Chairman of International Olympic Committee?

      (A) Sourav Ganguly

      (B) Garbine Muguruza

      (C) Thomas Bach

      (D) David Beckham

 

      Answer: (C)

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts