Quiz - 35 Current Affairs


1. Susu dolphin or blind dolphin inhabits in the-

(A)Ganges-Brahmaputra river system

(B)Ganga-Yamuna river system

(C)Narmada-Ganga river system

(D)Godavari – Krishna river system

2.The proper management of water resources in the North eastern region is headed by-

(A)Vice Chairman – NITI Aayog

(B)Ministry of Water Resources

(C)Ministry of Home affairs

(D)Ministry of Agriculture

3. World teacher’s day is celebrated on-

(A) 5th September

(B) 6th October

(C) 5th October

(D) 12th August

4.The 8th confrence of association of SAARC Speakers & Parliamentarians was held at-

(A) Thimpu, Bhutan

(B) Columbo, Sri Lanka

(C) Kathmandu, Nepal

(D) New Delhi, India

5. Nobel Prize for 2017 in Chemistry has been conferred to-

(A) Jacques Dubochet, Joachim Frank &Richard Henderson

(B) Rainer Weiss, Barry Barish& Kip Tharne

(C) Jeffreyc Hall, Michael Rosbash & Michael W. Young

(D) Bob Dylan& Svetlana Alexievich

6. Famous American singer & songwriter who died recently was-

(A) Tom Petty

(B) Justin Timberlake

(C) Jenifer Lopez

(D) Whitney Houston

7. World’s highest power pylon is situated in which country-

(A) China

(B) Italy

(C) America

(D) Japan

8. Indian Institue of Tropical Meteoroloy is situated at-

(A) Pune

(B) Gwalior

(C) Ahmedabad

(D) New Delhi

9. Who has won the Nobel Prize in literature for 2017-

(A) Kazuo Ishiguro

(B) Salman Rushdie

(C) Anita Desai

(D) Agha Shahidali

10.The Institute of Company Secretaries of India was established in the year-

(A) 1968

(B) 1970

(C) 1980

(D) 1962

11. Katarniaghat Wildlife Sanctuary is situated on the banks of-

(A) Saryu

(B) Yamuna

(C) Godavari

(D) Ganga

12. Which country will host the 6th World Government Summit-

(A) Russia

(B) UAE

(C) China

(D) Brazil

Answer Key :

1. (A), 2. (A), 3. (C), 4. (B), 5. (A), 6. (A), 7. (A), 8. (A), 9. (A), 10. (A), 11. (A), 12. (B).

Tags:

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd