Current Affairs

1. India & Bangladesh have signed a credit agreement of 4.5 billion dollars for- Answer : Infrastructure and Social Sector Development

2. A fiscal deficit occurs when total expenditure exceeds- Answer : Total revenue

3. As ISI is related to Pakistan, KGB is related to- Answer : Russia

4. Djibouti is situated in the Gulf of- Answer : Aden

5. Satish Dhawan Space Center is situated at- Answer : Sriharikota

6. Nobel prize in chemistry for 2017 has been awarded for improving the images made of- Answer : Biological molecules

7. World teacher’s day is celebrated on- Answer : 5thOctober

8. SBI’s newly appointed chairman is- Answer : Rajnish Kumar

9. Govindan Lakshmanan has won ______ in the men’s 5000 mtr race in 57th National Open Athletics Championship Answer : Gold

10.Currently, the chairman of ISRO is- Answer : A.S. Kiran Kumar

11. The Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India limited (TRIFED) has signed an MOU for the marketing of handicrafts with- Answer : Amazon

12.The first ever ASEAN- India Music festival will be held in Answer : New Delhi

13. National Green Tribunal is headed by- Answer : Swatanter Kumar

14. PENCIL portal has been launched by Ministry of- Answer : Labour & Employment

15. What does ‘G’ stands for in 5G ? Answer : Generation

16. Which country has organised the Global Wildlife Programme (GWP) ? Answer : India

17. Which country has been ranked second amongst the countries with highest increase in high quality scientific research contribution? Answer : India

18. Singer-songwriter Tom petty who died recently was from- Answer : USA (United States of America)

19. World Economic Forum’s 33rd India Economic Summit was held at- Answer : New Delhi

20. Who has been appointed as the Deputy Director General for the first time in WHO? Answer : Soumya Swaminathan

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd