© 2015 reserved by Galaxy Classes.

  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • YouTube Basic Black

Site Visitors

Current Affairs

November 1, 2017

1. India & Bangladesh have signed a credit agreement of 4.5  billion dollars for-
   Answer : Infrastructure and Social Sector Development

 

2. A fiscal deficit occurs when total expenditure exceeds-
   Answer : Total revenue

 

3. As ISI is related to Pakistan, KGB is related to-
   Answer : Russia

 

4. Djibouti is situated in the Gulf of-
   Answer : Aden

 

5. Satish Dhawan Space Center is situated at- 
   Answer : Sriharikota

 

6. Nobel prize in chemistry for 2017 has been awarded for improving the images made of-
    Answer : Biological molecules

 

7. World teacher’s day is celebrated on-
    Answer : 5thOctober

 

8. SBI’s newly appointed chairman is-
    Answer : Rajnish Kumar

 

9. Govindan Lakshmanan has won ______ in the men’s 5000 mtr race in 57th National Open                  Athletics Championship
    Answer : Gold

 

10.Currently, the chairman of ISRO is-
     Answer : A.S. Kiran Kumar

 

11. The Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India limited (TRIFED) has signed          an MOU for the marketing of handicrafts with-
      Answer : Amazon

 

12.The first ever ASEAN- India Music festival will be held in
     Answer : New Delhi

 

13. National Green Tribunal is headed by-
      Answer : Swatanter Kumar

 

14. PENCIL portal has been launched by Ministry of-
     Answer : Labour & Employment

 

15. What does ‘G’ stands for in 5G ?
      Answer : Generation

 

16. Which country has organised the Global Wildlife Programme 
      (GWP) ?
      Answer : India

 

17. Which country has been ranked second amongst the countries with highest increase in high                quality scientific research contribution?
      Answer : India

 

18. Singer-songwriter Tom petty who died recently was from-
      Answer : USA (United States of America)

 

19. World Economic Forum’s 33rd India Economic Summit was 
      held at-
     Answer : New Delhi

 

20. Who has been appointed as the Deputy Director General for 
      the first time in WHO?
     Answer : Soumya Swaminathan

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts

January 29, 2018