Current Affairs

November 1, 2017

1. Which Indian port has been recently renamed as Deendayal 
port?
Answer : Kandla Port

 

2.In which city of Uttar Pradesh Turtle sanctuary is proposed to 
be set up?
Answer : Allahabad

 

3.Who has been appointed as the head of commission to 
examine the sub categorisation of OBC?
Answer : Justice G. Rohini

 

4.World habitat day comes in the month of?
Answer : October

 

5.Which two Asian countries will undertake a joint tiger census?
Answer : India & Nepal

 

6.Union Environment Ministry in association with the UNDP has 
launched a programme called ______ 
Answer : Secure Himalya

 

7.There are _____ tiger range countries in the world. 
Answer : 14

 

8. SBI’s headquarter is situated at-
Answer : Mumbai

 

9. Nobel Physics Prize - 2017 has been awarded for-
Answer : Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory

 

10. Russia has recently launched the world’s largest Nuclear-
powered icebreaker ship named-
Answer : Sibir

 

11.The 2018 Commonwealth Games will be held in
Answer : Australia

 

12. Country’s first ITI for divayang’s will be established in______.
Answer : Dibrugarh, Assam

 

13. Which state govt has recently launched mid-day meal 
scheme for pregnant women?
Answer : Karnataka

 

14. Brenda Hale became the first female President of the 
Supreme Court of-
Answer : UK

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts

January 29, 2018