Quiz - 33 Current Affairs

October 11, 2017

 

1. Headquarters of Social Media platform ‘Twitter' is situated in ---

     (A) USA                                   

     (B) France

     (C) Canada                                             

     (D) UK

 

2. Quality Council of India works under which ministry?

     (A) Ministry of Commerce & Industry                                                        

     (B) Ministry of Home Affairs

     (C) Ministry of Labour                                                       

     (D) Ministry of Health

 

3. Fertilizer feeds  _________

     (A) Plants                                               

     (B) Water

     (C) Soil                                     

     (D) Only Top soil

 

4. Which ministry has recently launched the portal “PENCIL”

    (A) Ministry of Women & Child Development                                        

    (B) Ministry of Home Affairs

    (C) Ministry of Human Resource Development                                     

    (D) Ministry of Labour & Employment

 

5. Recently, Indian army has signed a MOU with which Indian University?

    (A) JMI                                    

    (B) DU

    (C) JNU                                    

    (D) Bengaluru University

 

6. Recently held Joint Indo-US exercise- 2017 was concluded at _______

    (A) Ahmedabad                                   

    (B) Washington

    (C) Kochi                                 

    (D) Vishakapatnam

 

7. 3rd edition of India International Science Festival – 2017 was held in?

    (A) Chennai                                           

    (B) New Delhi

    (C) Bangalore                        

    (D) Mumbai

 

8. Which country has recently allowed women to drive for the first time?

    (A) Saudi Arabia                                   

    (B) Bahrain

    (C) Indonesia                        

    (D) Nepal

 

9. On world tourism day which state got the best tourism state award?

     (A) Telangana                                       

     (B) Bihar

     (C) Tripura                              

     (D) Madhya Pradesh

 

10. Space agencies of which two countries have jointly agreed to build a Deep Space Gateway ?

      (A) US & france                                    

      (B) US & Russia

      (C) India & china                  

      (D) Italy & Pakistan

 

11. World  Maritime day is celebrated on which day?

      (A) 28 September                                               

      (B) 14 November

      (C) 28 November                

      (D) 27 January

 

12. South Asian boxing championship will be held in which Indian city?

      (A) Guwahati                                        

      (B) Agra

      (C) Hyderbad        

      (D) Trivandrum

 

13. As per the World Econmic Forum which country is on the top of Global Competitive new ranking          list?

      (A) US                                      

      (B) Brazil

      (C) Singapure                        

      (D) Switzerland

 

14. Which  security agency has been recognised as the best service provider to CSIA, Mumbai?

      (A) ITBP                                   

      (B) POLICE

      (C) CISF                   

      (D) INDIAN ARMY

 

15. National tourism award for 2015-16 has been jointly given to ­­­_ _ _

      (A) Srinagar International Airport & Raipur Airport                                               

      (B) Chandigarh Airport & ICL Airport

      (C) Mumbai International Airport & Chennai International Airport                                

      (D) Bhopal Airport & Kolkata International Airport

 

16. Recently, India has launched a tourism  campaign from Cairo, it is the capital of __________

      (A) Bahrin                                               

      (B) Mosambique

      (C) Egypt                 

      (D) Ivory de coast

 

 

Answer Key:

 

1. (A),   2. (A),   3. (A),   4. (D),   5. (A),   6. (B),   7. (A),   8. (A),   9. (D),   10. (B), 11. (A), 12. (A),     13. (D), 14. (C), 15. (A), 16. (C).

 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day