© 2015 reserved by Galaxy Classes.

  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • YouTube Basic Black

Site Visitors

Quiz-25 Current Affairs

March 5, 2017

 

Q1 For which industrial corridor India has recently signed a USD 375 million pact with ADB(Asian development bank)?

(A) Visakhapatnam—Chennai Industrial Corridor

(B) Raipur –Bhuvneshwar industrial corridor

(C) Gurugram –Baddi Industrial Corridor

(D) Agartala –Kolkata Industrial Corridor

 

Q2 Which Indian actress has been appointed as brand ambassador for Indian government's cleanliness initiative Swachh Bharat Mission, recently?

(A) Madhuri Dixit

(B) Vidya balan

(C) Shilpa Shetty

(D) Sandhya Mridul

 

Q3 Recently, D.Harika the Indian chess player has won the ------------------medal in the World Women's Chess Championship 2017.

(A) Gold

(B) Silver

(C) Bronze

(D) Copper

 

Q4 Name the Indian shooter who got Bronze medal in 10 meter Air Rifle event in ISSF World Cup 2017?

(A) Pooja Ghatkar

(B) Ishani Sharma

(C) Heena sidhu

(D) Jitu rai

 

Q5 Who has been appointed as the chairman of National Commision for Scheduled tribes?

(A) Nand kumar Sai

(B) Smriti Irani

(C) Dr Jitendra Singh

(D) Harsimrat kaur

 

Q6 Which country’s players has been added to IPL 2017 for the first time recently?

(A) Nepal

(B) Afghanistan

(C) Venezuela

(D) Iraq

 

Q7 Ben Stokes, who is the most expensive player of IPL 2017 has been added to which team?

(A) Kolkata knight Riders

(B) Gujarat lions

(C) Rising Pune Supergiants

(D) Mumbai Indians

 

Q8 Who is the CMD of Maggi fame company Nestle India?

(A) K.M.Krishnamurthy

(B) C.N.Chandrashekran

(C) Suresh Narayanan

(D) Aurindam Banerjee

 

Q9 Which group of Hospitals has signed a MOU to provide medical aid to WWF –India during its forests operations?

(A) Fortis group

(B) Apollo group

(C) AIIMS

(D) Mata Amrita Devi hospitals

 

Q10 Which player has become the world’s No.1 after winning the Genesis open golf tournament held in Los Angeles?

(A) Jeev Milkha Singh

(B) Dustin Johnson

(C) Tiger woods

(D) Fred couples

 

Answer Key:-

1.(A), 2.(C), 3.(B), 4.(A), 5.(A), 6.(B), 7.(C), 8.(B), 9.(B), 10.(B) 

 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts