Quiz-24 Current Affairs

March 4, 2017

 

Q1 Country’s first Antodaya express has started off between which two stations?

(A) Ernakulam & Newdelhi

(B) Ernakulam & Howrah

(C) Howrah & Ahmedabad

(D) Chandigarh & Mumbai

 

Q2 Which state has inaugurated a medical project named “RAHAT” for Prompt Treatment of Heart Diseases, recently?

(A) Telangana

(B) Rajasthan

(C) Haryana

(D) Punjab

 

Q3 Who has been selected as the female International Hockey Federation's player of the year, 2016?

(A) Great Britain's Maddie Hinch.

(B) Netherlands' Naomi Van 

(C) Germany's Christian Blasch

(D) Belgium's Laurine Delforge

 

Q4 On which day “National Science Day” is observed?

(A) 28th march

(B) 18th march

(C) 15 march

(D) 5th june

 

Q5 Which movie has won the ‘Best picture’ “Oscar”?

(A) La La Land

(B) Sunlight

(C) Moonlight

(D) The salesman

 

Q6 The financial capital of India “Mumbai” has been named as the Richest Indian city, which is the second richest city of India?

(A) Bengaluru

(B) Chandigarh

(C) Gurugram

(D) New-delhi

 

Q7 Recently, Which Indian Badminton Player has been selected to represent Olympic Committee in Badminton World Federation (BWF)?

(A)P.V. Sindhu

(B)Heena Sidhu

(C)Saina Nehwal

(D)Sania Mirja

 

Q8 With which country India has recently signed the Social Security Agreement?

(A) France

(B) South-Africa

(C) Italy

(D) Germany

 

Q9 Name the State, which has emerged as the second largest crude oil producer in India, recently?

(A) Assam

(B) Madhya Pradesh

(C) Maharasthra

(D) Rajasthan

 

Q10 Recently, India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) for the sustainable development of Sylhet city with financial aid. Sylhet city is in?

(A) Srilanka

(B) Mauritius

(C) Bangladesh

(D) Bhutan

 

Answer Key:-

1.(B), 2.(B), 3.(B), 4.(A), 5.(C), 6.(D), 7.(C), 8.(D), 9.(D), 10.(C)

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10