QUIZ-22 Current Affairs


Q1. What is the full form of UDAN?

(A)Udey desh ka aam neta

(B)Udey desh ka amir nagrik

(C)Udey desh ka aam nivasi

(D)Udey desh ka aam nagrik

Q2. Altamas Kabir was the ________ Chief-Justice of India.

​ (A)21st

(B)39th

(C)42th

(D)15th

Q3. Air Defense Missile Components maker Raytheon has recently signed a MOU with which Indian Company?

(A) Wipro technologies

(B) HCL tech.

(C) TASL (Tata advanced system limited)

(D) Genpact India

Q4. Which Asian country has won the Asian Women’s Rugby Seven’s Trophy, recently?

(A) Iran

​(B) Iran

(C) South - Korea

(D) Sri - Lanka

Q5. Which Indian singer has been honoured with the “Legendary Award 2017”?

(A) Sunidhi Chauhan

(B) Amaan Ali khan

(C) Lata Mangeshkar

(D) Raja Reddy

Q6. The Third National Dam Safety Conference was held in?

(A) Andhra Pradesh

​(B) Uttrakhand

(C) Bihar

(D) Punjab

Q7. Noted Hindi play Writer & Novelist Surendre Verma has been selected for which prestigious award?

(A) Vyas Samman- 2016

(B) Saraswati Samman

(C) Gyanpith Puruskar

(D) Vishisth lekhni Puruskar

Q8. Which state has prohibited its official’s against drinking outside state or even abroad, recently?

​ (A) Manipur

(B) Haryana

(C) Bihar

(D) Tamil-Nadu

Q9. Name the first All-women global circumnavigation vessel inducted by Indian Navy?

(A) ​Tarangini

(B) Mhadevi

(C) Tarini

(D) Sudarshini

Q10. Which two states are sharing its statehood day on 20th February?

(A) Andhra Pradesh & Assam

(B) Tamil-nadu & Telangana

(C) Manipur & Mizoram

(D) Arunachal Pradesh & Mizoram

Answer Key:-

1.(D), 2.(B), 3.(C), 4.(C), 5.(C), 6.(B), 7.(A), 8.(C), 9.(C), 10.(D)

Tags:

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd