QUIZ-22 Current Affairs

February 23, 2017

 

Q1.  What is the full form of UDAN?

       (A)Udey desh ka aam neta

       (B)Udey desh ka amir nagrik

       (C)Udey desh ka aam nivasi

       (D)Udey desh ka aam nagrik

 

Q2.  Altamas Kabir was the ________ Chief-Justice of India.

​       (A)21st 

       (B)39th

       (C)42th

       (D)15th

 

Q3.  Air Defense Missile Components maker Raytheon has recently signed a MOU with which        Indian Company?

       (A) Wipro technologies

       (B) HCL tech.

       (C) TASL (Tata advanced system limited)

       (D) Genpact India

 

Q4.  Which Asian country has won the Asian Women’s Rugby Seven’s Trophy, recently?

       (A) Iran

       ​(B) Iran

       (C) South - Korea

       (D) Sri - Lanka

 

Q5.  Which Indian singer has been honoured with the “Legendary Award 2017”?

       (A) Sunidhi Chauhan

       (B) Amaan Ali khan

       (C) Lata Mangeshkar

       (D) Raja Reddy

 

Q6.  The Third National Dam Safety Conference was held in?

       (A) Andhra Pradesh

       ​(B) Uttrakhand

       (C) Bihar

       (D) Punjab

 

Q7.  Noted Hindi play Writer & Novelist  Surendre Verma has been selected for which                       prestigious award?

        (A) Vyas Samman- 2016

        (B) Saraswati Samman

        (C) Gyanpith Puruskar

        (D) Vishisth lekhni Puruskar

 

Q8.  Which state has prohibited its official’s against drinking outside state or even abroad,                recently?

​         (A) Manipur

         (B) Haryana

         (C) Bihar

         (D) Tamil-Nadu

 

Q9.  Name the first All-women global circumnavigation vessel inducted by Indian Navy?

         (A) ​Tarangini

         (B) Mhadevi

         (C) Tarini

         (D) Sudarshini

 

Q10.  Which two states are sharing its statehood day on 20th February?

          (A) Andhra Pradesh & Assam

          (B) Tamil-nadu & Telangana

          (C) Manipur & Mizoram

          (D) Arunachal Pradesh & Mizoram

 

 

Answer Key:-

1.(D), 2.(B), 3.(C), 4.(C), 5.(C), 6.(B), 7.(A), 8.(C), 9.(C), 10.(D)

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts