Quiz - 20 Current Affairs


Q1. Who is the captain of Indian Women’s Rugby team?

(A) Mithali Raj

(B) Movisha Awasthi

(C) Neha Padeshi

(D) Preity Zinta

Q2. Recently, American Scientists have developed Thubber. What is it?

(A) a device

(B) an optical fibre

(C) a novel rubber material

(D) a kind of cement

Q3. Who is the Global head of Pharma Company, Novartis?

(A) Dr. Vasant Reddy

(B) Dr Vasant Narasimhan

(C) Dr Anup Saxena

(D) Dr Akhil Piramal

Q4. Which renowned Indian Personality has been appointed as the High Commissioner to Canada?

(A) Shahrukh Khan

(B) Ranbir Singh

(C) Vikas Swarup

(D) Smriti Irani

Q5. Oseltamivir (TamiFlu), a medicine is used to treat which common ailment?

(A) Cancer

(B) Influenza

(C) Cough

(D) Burns

Q6. Who is the new Chairman of Assocham?

(A) Shikha Sharma

(B) Arundati Kashyap

(C) Swati Parimal

(D) Sandeep Jajodia

Q7. Nobel Laureate writer Orhan Pamuk is from which country?

(A) Russia

(B) Argentina

(C) South Korea

(D) Turkey

Q8. Recently, which indigenous early warning control system has been developed by DRDO which is inducted by IAF?

(A) Baaj

(B) Netra

(C) Shoorveer

(D) Arjun

Q9. West Bengal has announced Kalimpong as the ––– district of state.

(A) 22nd district

(B) 40th district

(C) 100th district

(D) 21st district

Q10. Which Indian State has launched E-Prison Scheme to itemize the jail inmates?

(A) Bihar

(B) Madhya Pradesh

(C) Jammu & Kashmir

(D) Haryana

Answer key:-

1(a), 2(c), 3(b), 4(c), 5(b), 6(d), 7(d), 8(b), 9(d), 10(c)

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd