© 2015 reserved by Galaxy Classes.

  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • YouTube Basic Black

Site Visitors

Quiz - 20 Current Affairs

February 19, 2017

Q1.   Who is the captain of Indian Women’s Rugby team?

         (A) Mithali Raj

         (B) Movisha Awasthi

         (C) Neha Padeshi

         (D) Preity Zinta

 

Q2.     Recently, American  Scientists have developed Thubber. What is it?

           (A) a device

           (B) an optical fibre

           (C) a novel rubber material

           (D) a kind of cement

 

 

Q3.   Who is the Global head of Pharma Company, Novartis?

         (A) Dr. Vasant Reddy

         (B) Dr Vasant Narasimhan

         (C) Dr Anup Saxena

         (D) Dr Akhil Piramal

 

 

Q4.   Which renowned Indian Personality has been appointed as the High Commissioner to Canada?

          (A) Shahrukh Khan

          (B) Ranbir Singh

          (C) Vikas Swarup

          (D) Smriti Irani

 

 

Q5.   Oseltamivir (TamiFlu), a medicine is used to  treat  which common ailment?

         (A) Cancer

         (B) Influenza

         (C) Cough

         (D) Burns

 

 

Q6.   Who is the new Chairman of Assocham?

         (A) Shikha Sharma

         (B) Arundati Kashyap

         (C) Swati Parimal

         (D) Sandeep Jajodia

 

 

Q7.   Nobel Laureate writer Orhan Pamuk is from which country?

         (A) Russia

         (B) Argentina

         (C) South Korea

         (D) Turkey

 

 

Q8.   Recently, which indigenous early warning control system has been developed by  DRDO which is inducted by IAF?

         (A) Baaj

         (B) Netra

         (C) Shoorveer

         (D) Arjun

 

 

Q9.   West Bengal has announced Kalimpong as the ––– district of state.

         (A) 22nd district

         (B) 40th district

         (C) 100th district

         (D) 21st district

 

 

Q10.   Which Indian State has launched E-Prison Scheme to itemize the jail inmates?

          (A) Bihar

          (B) Madhya Pradesh

          (C) Jammu & Kashmir

          (D) Haryana

 

Answer key:-

1(a), 2(c), 3(b), 4(c), 5(b), 6(d), 7(d), 8(b), 9(d), 10(c)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts

January 29, 2018