Quiz - 37 Current Affairs


1. Who has been recently appointed as the Deputy National Security Advisor?

(A) Rajinder Prasad

(B) Rajinder Khanna

(C) Rajeev Kumar

(D) Ajit Doval

Answer: (B)

2. Who is the President of Israel ?

(A) Benjamin Netanyahu

(B) Angela Merkel

(C) Reuven Rivlin

(D) GabrineMuguruza

Answer: (C)

3. Capital of Myanmar is __________.

(A) Naypyidaw

(B) Juba

(C) Aizwal

(D) Kampala

Answer: (A)

4. How many Permanent members are there in Security Council ?

(A) 15

(B) 8

(C) 5

(D) 10

Answer: (C)

5.The name of Indian Golfer who recently won Asian Tour title Royal cup 2017 is -

(A) Shiv Kapur

(B) R. Ashwin

(C) Sania Nehwal

(D) Geet Sethi

Answer: (A)

6. Which bank has recently introduced ‘Desktop ATMs’ ?

(A) Canara Bank

(B) Andhra Pradesh Grameen Vikas bank

(C) HDFC

(D) Corporation bank

Answer: (B)

7. KUSUM scheme is based upon-

(A) Coal energy

(B) Solar energy

(C) Wind power

(D) Hydroelectric energy

Answer: (B)

8. Who is the author of "Exam warriors"?

(A) Paresh Rawal

(B) Narendra Modi

(C) Manmohan Singh

(D) Sumitra Mahajan

Answer: (B)

9. India won Under –19 Cricket World Cup under the captaincy of Prithvi Shaw. The match was held at-

(A) Mount Maunganui

(B) London

(C) Perth

(D) Dhaka

Answer: (A)

10. Who is the present Chairman of International Olympic Committee?

(A) Sourav Ganguly

(B) Garbine Muguruza

(C) Thomas Bach

(D) David Beckham

Answer: (C)

Tags:

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd