Current Affairs

November 2, 2017

1.State which produces highest yield of Soyabean is-
   Answer: Madhya Pradesh

 

2. Lewis Hamilton is a _____ champion.
    Answer: Formula One

 

3. Recently, a 3000 km Solar Car race was held at-
    Answer: Australia

 

4. The first-ever Miss Wheelchair World pageant was held at-
    Answer: France

 

5. 16 new Impatiens walongues breed has been discovered in-
    Answer: Arunachal Pradesh

 

6. The BCCI has recommended every Cricketer to pass _____ 
    test to enter into Indian team.
    Answer: Yo-Yo

 

7. Famous Comic movie Jaane bhi do Yaron was directed 
    by_____
    Answer: Kundan Shah

 

8. India’s hunger Index score is _____
    Answer: 31.4

 

9. ______ has been elected as the Chairman of two sub-
   committees of IWF (International weightlifling Federation)
   Answer: Biren Prasad Baishya

 

10. Rafael Nadal has won ______ ATP title of 2017.
      Answer: Sixth

 

11. Richard thaler has been conferred with Noble Prize in 
      ________for 2017.
     Answer: Economics

 

12. World’s largest remittance recipient country is _____ 
      Answer: India

 

13. The first BIMSTEC disaster management exercise 2017 was 
      conducted at ____
      Answer: New Delhi

 

14. Pakistan’s newly appointed Naval Chief is ____
      Answer: Admiral Zafar Mahmood Abbasi

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts