Current Affairs

1. Which Indian port has been recently renamed as Deendayal port? Answer : Kandla Port

2.In which city of Uttar Pradesh Turtle sanctuary is proposed to be set up? Answer : Allahabad

3.Who has been appointed as the head of commission to examine the sub categorisation of OBC? Answer : Justice G. Rohini

4.World habitat day comes in the month of? Answer : October

5.Which two Asian countries will undertake a joint tiger census? Answer : India & Nepal

6.Union Environment Ministry in association with the UNDP has launched a programme called ______ Answer : Secure Himalya

7.There are _____ tiger range countries in the world. Answer : 14

8. SBI’s headquarter is situated at- Answer : Mumbai

9. Nobel Physics Prize - 2017 has been awarded for- Answer : Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory

10. Russia has recently launched the world’s largest Nuclear- powered icebreaker ship named- Answer : Sibir

11.The 2018 Commonwealth Games will be held in Answer : Australia

12. Country’s first ITI for divayang’s will be established in______. Answer : Dibrugarh, Assam

13. Which state govt has recently launched mid-day meal scheme for pregnant women? Answer : Karnataka

14. Brenda Hale became the first female President of the Supreme Court of- Answer : UK

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd