© 2015 reserved by Galaxy Classes.

  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • YouTube Basic Black

Site Visitors

Quiz - 32 Current Affairs

October 7, 2017

 

1. What should be the dimension of edge of a Cricket bat as per new ICC rules ?

     (A) 40 mm                                              

     (B) 180 mm

     (C) 20 mm                                              

     (D) 10 mm

 

2. 20th Asian Masters athletics championship was held in which country?

    (A) China                                                                

    (B) Russia

    (C) Brazil                                                 

    (D) Pakistan

 

3. Which is the host country for FIFA U-17 World Cup?

     (A) India                                                  

     (B) China

     (C) Brazil                                                 

     (D) Japan

 

4. Which Asian country will host the South Asian Boxing Championship?

     (A) India                                                  

     (B) China

     (C) Japan                                                

     (D) USA

 

5. Which is India’s first inter-state river interlinking project?

    (A) Ken & Betwa river interlink project                                                      

    (B) Ganga & Satluj river interlink project

    (C) Krishna & Kaveri river interlink project                                                               

    (D) Godavari & Krishna river interlink project

 

6. Headquarter of Asian Development Bank is situated at ----

     (A) Shanghai                                                         

     (B) Sri Lanka

     (C) Brazilian                                           

     (D) Manila

 

7. Newly launched scheme “Saubhagya” is related to---

     (A) Electricity distribution                                                                

     (B) Women Education

     (C) Ration distribution                                       

     (D) Maternity benefit for women

 

8. Who has been appointed as the new CAG of India?

     (A) K. K. Venugopal                                                            

     (B) Rajiv Mehrishi

     (C) Achal Kumar Jyoti                                        

     (D) Sashikant Sharma

 

9. Recently, which Indian lawyer has been conferred with the prestigious Swedish Human Rights       award?

     (A) Colin Gonjalwis                                                             

     (B) Arun Jaitely

     (C) Ram Jethmalani                                            

     (D) Kapil Sibbal

 

10. Which state has recently launched the first commercial electric bus service?

      (A) Andhra Pradesh                                                           

      (B) Himachal Pradesh

      (C) Uttar Pradesh                                

      (D) Tripura

 

 

 

Answer Key:

1. (A),   2. (A),   3. (A),   4. (A),   5. (A),   6. (D),   7. (A),   8. (B),   9. (A),   10. (B).

 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts