Quiz - 28 Current Affairs


Q1. In which place is India’s only active volcano situated?

(A) Barren Island

(B) Baratang

(C) Dhosi hill

(D) Deccan traps

Q2. The World Social Justice day is celebrated on-----.

(A) 15th March

(B) 28th February

(C) 14th August

(D) 20th April

Q3. Who is the new chairman of TATA group?

(A) Cyrus Mistry

(B) N.Chandrasekhran

(C) Ratan Tata

(D) Adi Godrej

Q4. To which South-East Asian country has India approved a loan of 340 million US dollars recently?

(A) Iran

(B) Iraq

(C) Nepal

(D) Malaysia

Q5. Which Sports accessories & footwear company has recently signed a 100 cr deal with Cricketer Virat Kohli?

(A) Adidas

(B) Puma

(C) Nike

(D) Shiv Naresh

Q6. Name the company which has been recently acquired by Apple, a multinational technology company?

(A) Realface

(B) Motorola

(C) Videocon

(D) Asus

Q7. What is India’s rank in the Index of Economic freedom 2017?

(A) 143

(B) 152

(C) 186

(D) 189

Q8. What is the Full form of PLR?

(A) Prime Lease Rate

(B) Prime Lending Rate

(C) Prior Lending Rate

(D) Pilot Lease Rate

Q9. What is a demand draft?

(A) It is used for effecting transfer of money.

(B) It is a Negotiable Instrument.

(C) Demand draft is issued by a bank.

(D) All are correct

10. ––––is the women former captain of Indian cricket team who has been nominated for the BCCI Lifetime award.

(A) Shanta Rangaswamy

(B) P.T Usha

(C) Anju George

(D) Sania Mirja

Answer Key:-

1.(A), 2.(D), 3.(B), 4.(C), 5.(B), 6.(A), 7.(A), 8.(B), 9.(D), 10.(A)

Tags:

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd