© 2015 reserved by Galaxy Classes.

  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • YouTube Basic Black

Site Visitors

Quiz - 28 Current Affairs

March 10, 2017

 

Q1. In which place is India’s only active volcano situated?

(A) Barren Island

(B) Baratang 

(C) Dhosi hill

(D) Deccan traps

 

Q2. The World Social Justice day is celebrated on-----.

(A) 15th March

(B) 28th February  

(C) 14th August

(D) 20th April  

 

Q3. Who is the new chairman of TATA group?

(A) Cyrus Mistry

(B) N.Chandrasekhran

(C) Ratan Tata

(D) Adi Godrej

 

Q4. To which South-East Asian country has India approved a loan of 340 million US dollars recently?

(A) Iran

(B) Iraq

(C) Nepal

(D) Malaysia

 

Q5.  Which Sports accessories & footwear company  has recently signed a 100 cr deal with Cricketer Virat Kohli?

(A) Adidas

(B) Puma

(C) Nike

(D) Shiv Naresh

 

Q6.   Name the company which has been recently acquired by Apple, a multinational technology company?

(A) Realface

(B) Motorola

(C) Videocon

(D) Asus

 

Q7.  What is India’s rank in the Index of Economic freedom 2017?

(A) 143

(B) 152

(C) 186

(D) 189

 

Q8.  What is the Full form of PLR?

(A) Prime Lease Rate

(B) Prime Lending Rate

(C) Prior Lending Rate

(D) Pilot Lease Rate

 

 

Q9.  What is a demand draft?

(A) It is used for effecting transfer of money.

(B) It is a Negotiable Instrument.

(C) Demand draft is issued by a bank.

(D) All are correct

 

10.      ––––is the women former captain of Indian cricket team who has been nominated for the BCCI Lifetime award.

(A) Shanta Rangaswamy

(B) P.T Usha

(C) Anju George

(D) Sania Mirja

 

Answer Key:-

1.(A), 2.(D), 3.(B), 4.(C), 5.(B), 6.(A), 7.(A), 8.(B), 9.(D), 10.(A)

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Quiz of the Day

Quiz - 37 Current Affairs

February 13, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts

January 29, 2018