Quiz-24 Current Affairs


Q1 Country’s first Antodaya express has started off between which two stations?

(A) Ernakulam & Newdelhi

(B) Ernakulam & Howrah

(C) Howrah & Ahmedabad

(D) Chandigarh & Mumbai

Q2 Which state has inaugurated a medical project named “RAHAT” for Prompt Treatment of Heart Diseases, recently?

(A) Telangana

(B) Rajasthan

(C) Haryana

(D) Punjab

Q3 Who has been selected as the female International Hockey Federation's player of the year, 2016?

(A) Great Britain's Maddie Hinch.

(B) Netherlands' Naomi Van

(C) Germany's Christian Blasch

(D) Belgium's Laurine Delforge

Q4 On which day “National Science Day” is observed?

(A) 28th march

(B) 18th march

(C) 15 march

(D) 5th june

Q5 Which movie has won the ‘Best picture’ “Oscar”?

(A) La La Land

(B) Sunlight

(C) Moonlight

(D) The salesman

Q6 The financial capital of India “Mumbai” has been named as the Richest Indian city, which is the second richest city of India?

(A) Bengaluru

(B) Chandigarh

(C) Gurugram

(D) New-delhi

Q7 Recently, Which Indian Badminton Player has been selected to represent Olympic Committee in Badminton World Federation (BWF)?

(A)P.V. Sindhu

(B)Heena Sidhu

(C)Saina Nehwal

(D)Sania Mirja

Q8 With which country India has recently signed the Social Security Agreement?

(A) France

(B) South-Africa

(C) Italy

(D) Germany

Q9 Name the State, which has emerged as the second largest crude oil producer in India, recently?

(A) Assam

(B) Madhya Pradesh

(C) Maharasthra

(D) Rajasthan

Q10 Recently, India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) for the sustainable development of Sylhet city with financial aid. Sylhet city is in?

(A) Srilanka

(B) Mauritius

(C) Bangladesh

(D) Bhutan

Answer Key:-

1.(B), 2.(B), 3.(B), 4.(A), 5.(C), 6.(D), 7.(C), 8.(D), 9.(D), 10.(C)

Tags:

Quiz of the Day
Featured Posts
Monthly Current Affairs
Categories
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ⓒ Ajayvision Education Pvt. Ltd